Алекс Якутов – відомий кулінарний ас і шеф-повар програми «Адська кухня». Протягом війни він разом з командою регулярно тішить бійців тероборони та Збройних Сил смаколиками власного приготування.
Напередодні Світлого Воскресіння Христова Якутов поділився своїм рецептом сирної паски, зазначивши, що саме вона, а не дріжджова, є традиційною для українців.
Сирна паска по рецепту Алекса Якутова

Для традиційного великоднього смаколика, розрахованого на 3 чоловік, необхідно:
- 300 грам кисломолочного сиру (бажано домашнього або жирного магазинного);
- 70 г. цукру;
- 155 грам вершків;
- 100 грам вершкового масла (чим жирніше, тим краще);
- 150 г. цукатів;
- 1 лимон;
- 4 яєчних жовтка (якщо дрібні, то 5);
Покрокове приготування
Лимон миється, обдається окропом, потім чиститься. Його шкірку слід натерти на терці чи подрібнити у блендері.
Далі готується крем. Яєчні жовтки збиваються з половиною цукру, далі з’єднуються з вершками, все перемішується і доводиться до кипіння, після чого туди всипається лимонна цедра. Масу слід зняти з вогню й дати вистигнути та попутно загускнути.
Вершкове масло розм’якшується і перетирається з другою половиною цукру, туди ж додаються цукати.
Сир двічі перетирається через сито, далі поєднується з масляно-цукровим міксом і з охолодженим кремом.
Із отриманої маси формується паска, яка ставиться в морозилку на 8-10 годин, після чого виймається і є готовою до вживання.