Рецепт сирної паски від шефа Алекса Якутова

Фото: Milk.UA

Алекс Якутов – відомий кулінарний ас і шеф-повар програми «Адська кухня». Протягом війни він разом з командою регулярно тішить бійців тероборони та Збройних Сил смаколиками власного приготування.

Напередодні Світлого Воскресіння Христова Якутов поділився своїм рецептом сирної паски, зазначивши, що саме вона, а не дріжджова, є традиційною для українців.

Нагадуємо, нещодавно публікувалось, як приготувати головний великодній смаколик так, як його робить відома кулінарка Дар’я Цвєк.

Сирна паска по рецепту Алекса Якутова

Фото: Chas.news

Для традиційного великоднього смаколика, розрахованого на 3 чоловік, необхідно:

  • 300 грам кисломолочного сиру (бажано домашнього або жирного магазинного);
  • 70 г. цукру;
  • 155 грам вершків;
  • 100 грам вершкового масла (чим жирніше, тим краще);
  • 150 г. цукатів;
  • 1 лимон;
  • 4 яєчних жовтка (якщо дрібні, то 5);

Покрокове приготування

Лимон миється, обдається окропом, потім чиститься. Його шкірку слід натерти на терці чи подрібнити у блендері.

Далі готується крем. Яєчні жовтки збиваються з половиною цукру, далі з’єднуються з вершками, все перемішується і доводиться до кипіння, після чого туди всипається лимонна цедра. Масу слід зняти з вогню й дати вистигнути та попутно загускнути.  

Вершкове масло розм’якшується і перетирається з другою половиною цукру, туди ж додаються цукати.

Сир двічі перетирається через сито, далі поєднується з масляно-цукровим міксом і з охолодженим кремом.

Із отриманої маси формується паска, яка ставиться в морозилку на 8-10 годин, після чого виймається і є готовою до вживання.

Фесенко Вікторія

Фесенко Вікторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *