Рецепт паски від шефа Андрія Величка

Фото: HB LIFE

Андрій Величко – відомий український бренд-шеф і один з 25 кращих кулінарів України по версії видання Focus. Він працював у таких закладах, як «Дача» і «Тавернета», а зараз є шефом у «Mise en Plaсе Odessa». Незадовго до Великодня пан Величко поділився власним рецептом пухкої, неначе пір’їнка, паски.

Нагадуємо, не так давно публікувалось, як збирається готувати головний великодній смаколик Євген Клопотенко – громадський діяч і популярний фуд-блогер.

Паска за рецептом від бренд-шефа Величка

Щоб приготувати традиційну великодню випічку так, як це робить пан Величко, треба зробити 2 тіста: опару і головне. Для опари потрібно:

  • 170 г. борошна вищого ґатунку;
  • 170 грам молока;
  • 15 г. сухих дріжджів;
  • 1 ч. ложка цукру;

Молоко нагрівається до ледве теплого стану, туди додаються дріжджі і цукор, а після їх розчинення – борошно. Замішується рідке тісто, яке лишається на півгодини, щоб «підійшло».

Поки що робиться основне тісто, для якого беруться наступні продукти:

  • 500 г. борошна;
  • 250 г. молока;
  • 1 ч. л. меду;
  • 1 пакетик ваніліну;
  • 150 г. цукру;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 12 жовтків;
  • 2 г. дріжджів (на кінчику ножа);
  • 1 апельсин (для цедри);
  • 450 г. цукатів;
  • 100 г. рому;
Фото: ЧеРівне.Інфо

Апельсин миється, далі з нього знімається шкірка. Її слід подрібнити на цедру і разом із цукатами на 40 хвилин залити ромом, потім зливши його. Масло розм’якшується у мікрохвильовці.

Жовтки збиваються з цукром до утворення піни. У молоці розчиняються дріжджі, мед і ванілін, щойно маса почне пінитись, додається по черзі масло, жовтково-цукровий мікс і половина борошна.

Далі з’єднуються опара й основне тісто, туди ж всипається друга половина борошна і вимочені в ромі цукати та цедра. Повинно вийти не дуже щільне тісто. Ним на ½ заповнюються форми для пасок і відправляються на 1 годину в піч при 170 градусах.

Величко зазвичай прикрашає готові великодні вироби глазур’ю власного виробництва, проте, можна використовувати й магазинну.

Фесенко Вікторія

Фесенко Вікторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *