Як виростити зелень на підвіконні: найдієвіші лайфхаки

Фото: shuba.life

Користь зелені складно перебільшити. Проте, сезон її росту доволі короткий, отже, більшу частину року доводиться використовувати сушену або морожену петрушку, зелену цибулю, кріп, базилік та ін.. Одним із дієвих варіантів є самостійне вирощування зелені на підвіконні. Для цього не треба особливого температурного режиму чи інших умов.

Як вирощувати зелень на підвіконні та що для цього треба

В домашніх умовах без особливих зусиль можна виростити базилік, салат, цибулю ріпчасту, кріп, петрушку, шпинат та рукколу. Надшвидко росте крес-салат, перші сходи якого можна побачити вже за кілька днів після засівання в землю.

Оптимально саджати зелень біля вікна чи на застекленому підвіконні балкону, де температура не знижується менше +16 градусів за Цельсієм. У ємності, де буде вирощуватись зелень, потрібно облаштувати шар дренажу, в іншому випадку, коріння загниється і зелень не ростиме.

Насінини варто сипати на відстані 2-2,5 см. одне від одної, після висаджування в землю слід полити їх ледве теплою водою. Глибина занурення посадкового матеріалу в землю складає 1,5-2 см..

Щоб зелень швидше проросла, варто ємність із землею накрити харчовою плівкою.  Завдяки цьому, перші сходи можна буде спостерігати через 7-10 днів після засіву. Мікрозелень є готовою для вживання через 5-6 днів після сходження. Щодо часнику та цибулі, їх пагони можна регулярно зрізати, додаючи в перші та другі страви або салати.   

Фесенко Вікторія

Фесенко Вікторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *