Користь зелені складно перебільшити. Проте, сезон її росту доволі короткий, отже, більшу частину року доводиться використовувати сушену або морожену петрушку, зелену цибулю, кріп, базилік та ін.. Одним із дієвих варіантів є самостійне вирощування зелені на підвіконні. Для цього не треба особливого температурного режиму чи інших умов.
Як вирощувати зелень на підвіконні та що для цього треба
В домашніх умовах без особливих зусиль можна виростити базилік, салат, цибулю ріпчасту, кріп, петрушку, шпинат та рукколу. Надшвидко росте крес-салат, перші сходи якого можна побачити вже за кілька днів після засівання в землю.

Оптимально саджати зелень біля вікна чи на застекленому підвіконні балкону, де температура не знижується менше +16 градусів за Цельсієм. У ємності, де буде вирощуватись зелень, потрібно облаштувати шар дренажу, в іншому випадку, коріння загниється і зелень не ростиме.
Насінини варто сипати на відстані 2-2,5 см. одне від одної, після висаджування в землю слід полити їх ледве теплою водою. Глибина занурення посадкового матеріалу в землю складає 1,5-2 см..
Щоб зелень швидше проросла, варто ємність із землею накрити харчовою плівкою. Завдяки цьому, перші сходи можна буде спостерігати через 7-10 днів після засіву. Мікрозелень є готовою для вживання через 5-6 днів після сходження. Щодо часнику та цибулі, їх пагони можна регулярно зрізати, додаючи в перші та другі страви або салати.