Кондитерка та експертка з випічки Ліза Глінська перед святом Світлого Христового Воскресіння розповіла, як вона готуватиме головний великодній смаколик – паску. Випічка виходить дуже ніжною, пухкою та з приємним вершковим присмаком.
Нагадуємо, не так давно публікувався рецепт паски від шеф-повара Андрія Величка.
Паска по рецепту Лізи Глінської

Для трьох солодких святкових смаколиків вагою приблизно півкіло кожен потрібно зробити 2 види тіста: опару та звичайне. Для опари береться:
- 150 грам борошна вищого ґатунку;
- 1 грам свіжих дріжджів;
- 170 грам цільного молока;
Молоко підігрівається, в ньому розчиняються дріжджі, далі всипається мука. Замішується не дуже густе, в’язке тісто, якому треба дати 1 годину «підійти».
Тим часом готується основне тісто, для якого потрібні наступні продукти:
- 500 г. борошна;
- 80 г. цукру;
- 40 г. меду;
- 20 г. дріжджів;
- 3 яйця;
- 250 грам вершкового масла;
- 150 грам цукатів;
Як тільки опара підійшла, до неї слід додати попередньо збиті й охолоджені яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, мед і дріжджі. Все добре вимішується, а наостанок всипається борошно та цукати. Масі треба дати настоятись десь півгодини чи 40 хвилин, потім обім’яти її руками і розкласти по формам.
Паски печуться 30-40 хвилин при 170 градусах за Цельсієм. Після охолодження їх варто прикрасити глазур’ю.